Главная » Архив материалов
Акацієвий мед, зібраний з квітів білої акації, відноситься до кращих сортів. Свіжий - прозорий. Має помірно вираженими протимікробними властивостями. Застосовується як загальнозміцнюючий засіб, при безсонні, шлунково-кишкових, жовчних і ниркових захворюваннях.

Бджоли роблять мед також з нектару квіток жовтої акації. Він дуже світлий кольору, при кристалізації стає салистым, білого кольору, середньої зернистості. Це один з найкращих сортів.
Просмотров: 390 | Добавил: маджанед | Дата: 24.05.2013 | Комментарии (0)

Забрус
- це верхні кришечки стільників, зрізані смужкою з запечатаних медових стільників перед відкачуванням. Народна медицина здавна знає про їх лікувальні властивості. Пояснюють ці властивості тим, що, запечатуючи стільники, які бджоли використовують таку речовину, в яку входить секрет їх воскових залоз, прополіс, квітковий пилок і секрет слинних залоз. Хімічний склад забрусу дуже багатий, різноманітний і непостійний, так як залежить від погодних умов, урожаю тих чи інших рослин, інших причин. До складу забрусу обов'язково входить бджолиний клей - прополіс, квітковий пилок, бджолиний хліб - перга, віск, мед , а часом і личинкове молочко! Застосовувані в такому комплексному вигляді продукти бджільництва підсилюють лікувальний ефект один одного. Забрус містить вітаміни А, С, Е і групи В, білок, хітин, макро - і мікроелементи, органічні кислоти, ефірні масла, різні ферменти, смоли, бальзами, жири, вуглеводи і т. д. Звідси різноманіття лікувальних властивостей забрусу: антимікробні, протизапальні, анестезуючі, биостимулирующие. Після ретельного розжовування і ковтання забрусу вже через дві години його активні компоненти виявляються в крові, лімфі і міжклітинному просторі. Застосування цього концентрованого продукту бджільництва прискорює процес обміну речовин в організмі.
Просмотров: 418 | Добавил: маджанед | Дата: 24.05.2013 | Комментарии (0)

КВІТКОВИЙ ПИЛОК Цінні поживні та цілющі властивості пилку для організму людини пояснюються містяться в ній життєво важливими речовинами. Білків у пилку міститься більше, ніж в зернах злаків. Те ж можна сказати і про амінокислотах. Пилок містить в 5 разів більше ізолейцину, лейцину і метіоніну, в 6,5 разів більше фенілаланіну і триптофану, ніж однакова маса яловичини, і в 3 рази більше, ніж сир. Це означає, що при відсутності інших продуктів харчування, що містять амінокислоти, людині достатньо 15 г пилку в день, щоб задовольнити потребу організму. Перероблений бджолами пилок має високу поживну цінність завдяки різноманіттю входять в неї речовин; з нею не може змагатися жоден інший натуральний продукт харчування. Пилок можна вважати «медикаментозним концентратом» по причині змісту у ній великої кількості ферментів, вітамінів, флавоноїдів, антибіотиків натурального походження.
Просмотров: 9035 | Добавил: маджанед | Дата: 24.05.2013 | Комментарии (0)

Корисність травневого меду проявляються тоді, коли стоїть сприятлива погода, і починають цвісти більшість медоносів, в основному різнотрав'я. В такому випадку і виходить справжній цілющий травневий мед. У ньому дуже багато фруктози, а саме фруктоза дуже добре засвоюється на клітинному рівні. Застосування такого меду дозволяє його вживати хворим на цукровий діабет та його дія не порушує роботи підшлункової залози, а значить і не провокує розвиток діабету, хоча за солодощі цей мед є одним з найбільш солодких.
Просмотров: 507 | Добавил: Admin | Дата: 24.05.2013 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4
Форма входу
Наши данi
Голова Миколаївської областної спілки пасичників та медоварів Гриценко Олександр Володимирович honey_grycenko@mail.ru -------------------------------------------------------------- Заступник голови Миколаївської областної спілки пасичників та медоварів Власик ЯкІв Олександрович madgahed79@mail.ru -------------------------------------------------------------- Член ради Миколаївської областної спілки пасичників та медоварів Нургаліев Сергій Вікторович sergej_nurgaliev@mail.ru -------------------------------------------------------------- Член спілки Шинкарчук Дмитрій Анатольевич starikshinkar@rambler.ru
Наше опитування
Какой мёд полезней?
Всего ответов: 9
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0